The 5-Second Trick For דמנציה סופנית

Wiki Article

טיפול על ידי אח/ות מומחים לטיפול פליאטיבי הבאים לביקור בית לפחות  פעמיים בשבוע, הכולל התייחסות לכל הבעיות הרפואיות מהן סובל החולה.

הקשיים והאתגרים עצומים כפי שתיאר הסופר אמנון שמוש בספרו בוקר טוב אלצהיימר, המגולל את ההשתלטות האכזרית של המחלה שפקדה את רעייתו ואת כובד המשקל על כתפיו של בן הזוג המטפל במסירות ובאהבה.

כאשר אתם רואים שינויים קוגניטיביים ומנטליים אצל בן/בת זוג, הורה או קרוב משפחה אחר , כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה ולבקש הפנייה למומחה בנוירולוגיה או בפסיכוגריאטריה לביצוע אבחון.

דמנציה (שיטיון, קיהיון) היא אוסף של תסמינים הקשורים בירידה בזיכרון, ביכולת החשיבה, בשפה, בשינויים במצב הרגשי וההתנהגותי ולירידה בתפקוד המוטורי עד לדרגה של ריתוק. היות שמהלך המחלה פרוגרסיבי, תפקודו של החולה מתדרדר בהדרגה, עד אשר הוא הופך להיות תלוי לחלוטין בסביבתו הקרובה.

כאמור מרבית החולים, עוברים שינויים במצב הנפשי ורובם סובלים גם מהפרעות שינה. לאחר התייעצות עם רופא מומחה בפסיכוגריאטריה, יותאם לחולה טיפול תרופתי פסיכיאטרי בהתאם להפרעה: חרדה ו/או דיכאון, או תסמינים המחייבים מתן תרופה נוגדת פסיכוזה.

"אנשים המטפלים בחולים here הנוטים למות רוצים לדעת למה לצפות. הידיעה משחררת מפחד". הליווי אותו מספק צוות הטיפול הפליאטיבי כולל לא רק את המידע אודות התהליך הפיזי עצמו – אלא גם את התמיכה הנפשית הנדרשת על מנת להתמודד טוב יותר עם המצב.

כאשר אתם רואים שינויים קוגניטיביים ומנטליים אצל בן/בת זוג, הורה או קרוב משפחה אחר , כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה ולבקש הפנייה למומחה בנוירולוגיה או בפסיכוגריאטריה לביצוע אבחון.

כמו-כן אנו דנים בהשפעת ההזנה בגא”מ בחולים דמנטיים על אורך חייהם ובדילמה של מניעת אוכל מחולה דמנטי בסוף חייו.

הפרעות במצב הרוח – חרדה, דיכאון, חוסר שקט, התקפי זעם, חשדנות והתקפי פרנויה – מחשבות שהאנשים הכי קרובים רוצים לפגוע בו.

החולה יזדקק לעזרה בפעולות יומיות כגון רחצה, בחירת בגדים ואכילה

למרות שהדמנציה היא תופעה שכיחה מאוד באוכלוסייה המבוגרת, עדיין רב הנסתר על הגלוי בה ובהתאם לכך, רבים בקרב הציבור הרחב מחזיקים באמנות בלתי מבוססות הקשורות לדמנציה ולמחלת האלצהיימר.

 ביקור של עובדת סוציאלית המעניקה לחולה ולבני המשפחה תמיכה נפשית וייעוץ.

בהדרגה גם בני משפחתו וחבריו מתחילים לחוש בקשיים שלו מבחינת הזיכרון ויכולת הריכוז. הקשיים השכיחים בשלב של אלצהיימר מתון הם:

ד"ר פרגר מסבירה כי "אצל חולים דמנטיים, בדומה לתינוקות, אנחנו מזהים מתי הם סובלים מכאבים ומתי הם מרגישים טוב יותר, לאחר שקיבלו טיפול בכאב. באופן כללי יש לנו ניסיון וידע לזהות מתי החולה סובל, מתי הוא חש אי נוחות ומתי הוא נמצא בחרדה".

Report this wiki page